Jesień w naszym Uniwersytecie

Witam.

W końcu jak co roku nadszedł czas jesienny a z nim nasze „Jesienne inspiracje”.

Zaczęliśmy od tradycyjnych „prażonych”. Przygotowały je dla nas nasze sprawdzone  i wspaniałe studentki, mistrzynie w kulinarnym rzemiośle. Wszystkim smakowały !

Następne spotkania to tworzenie jesiennych dekoracji do domu, na cmentarz, na stoły, na drzwi itp…  Powstały z produktów przyniesionych przez nas-liście, kwiaty, gałęzie igliwia, tui, oraz winogronu.

Październik nie mógł minąć bez przygotowania do Halloween ! Wydrążone dynie, powycinane ich ścianki oraz włożone w środek oświetlenie zrobiło niesamowite wrażenie ?.

Działając dalej, zgodnie z zasadą „nic nie może się zmarnować” studenci i studentki z grupy kulinarnej oraz nasze wspaniałe mistrzynie gotowania postanowili zorganizować warsztaty, których głównym produktem był miąższ dyni pozostały po halloween. Powstały: koktajl dyniowy, racuszki na bazie dyni, kluski „kładzione”, zupa-krem dyniowy ze śmietaną.  Nie wiedzieliśmy, że można tyle potraw wyczarować z dyni !!!  Do grupy tej należą m. in. rodzice Witka, który wygrał program Hell’s Kitchen. Tata chyba pozazdrościł synowi-mistrzowi i bardzo aktywnie uczestniczył w przygotowywaniu potraw.  🙂   Brawo!!!                             Serdeczne podziękowania za inicjatywę i przygotowanie warsztatów kulinarnych.

Inna część braci studenckiej zajęła się przygotowaniem do Biesiady Patriotycznej strojów i kotylionów.

Jak widać czas jesienny nie jest dla nas odpoczynkiem tylko czasem wzmożonej aktywności.

Dodatkowo musimy się pochwalić nowym studentem UKW. Od listopada studiuje z nami kolega Zenon. Widać na zdjęciach jak za pierwszym razem ruszył „z kopyta” na zajęciach ?

Serdecznie witamy w naszych szeregach.

Mamy dużo planów na przyszłość.                               Pozdrawiam      RR Poniżej zdjęcia 🙂